Võru volikogu juhiks sai reformierakondlane Saarman

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linna logo. .
Võru linna logo. . Foto: www.voru.ee.

Võru linnavolikogu Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikud avaldasid umbusaldust volikogu keskerakondlasest esimehele Toomas Paurile, uueks volikogu juhiks valiti reformierakondlane Erki Saarman.

Tänasel volikogu erakorralisel istungil leidis toetust ka umbusaldusavaldus volikogu aseesimehe Kalli Uibokandi vastu, uueks volikogu aseesimeheks sai IRLi liige Kristjan Võrno, vahendas volikogu pressiesindaja.

Hääletamise tulemusena kogus volikogu esimehe umbusaldusavalduse eelnõu 11 poolt- ja 3 vastuhäält, 2 saadikut jäi erapooletuks, hääletusest ei võtnud osa 2 liiget. Salajasel hääletusel valiti uueks volikogu esimeheks 15 poolthääle ja 1 vastuhäälega Erki Saarman.

Volikogu aseesimehe umbusalduse eelnõu poolt hääletas 11 saadikut, vastuhääle andis 1 liige, erapooletuks jäi 1 ning 5 liiget hääletamisest osa ei võtnud. Salajasel hääletusel valiti uueks volikogu aseesimeheks 13 poolt- ja 2 vastuhäälega Kristjan Võrno. Erapooletuks jäi 1 saadik.

Pauri ja Uibokandi umbusalduse avaldamine algatati möödunud kolmapäeval, mil Reformierakonna fraktsiooni esimees Innar Mäesalu luges 11 volikogu liikme nimel ette umbusaldusavalduse.

Umbusalduse põhjuseks toodi volikogu materjalide puudulik ettevalmistamine, suutmatus läbi viia volikogu istungeid vastavalt kehtivale Võru linna põhimäärusele ja Võru linnavolikogu reglemendile ning teadmatus volikogu istungite toimumisaegadest.

Tänasel istungil luges volikogu liige Innar Mäesalu enne päevakorrapunktide juurde asumist 11 volikogu liikme nimel ette umbusaldusavalduse linnapea Anneli Viitkinile ning linnavalitsuse liikmetele Inge Järvpõllule ja Mäidu Helistveele. Umbusaldusavaldused tulevad arutusele 24. märtsi Võru linnavolikogu erakorralisel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles