Vasakpartei valis kaasesimehed ametisse tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei Foto: www.erakonnad.ee

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜVP) valis ametisse tagasi seni erakonda juhtinud kaasesimehed.

Laupäeval Maardus peetud kongressil valis riigikogus esindamata Vasakpartei ja Konstitutsioonierakonna ühinemisel tekkinud EÜVP kaasesimeesteks tagasi Sergei Jürgensi ja Heino Rüütli, kes on ühenderakonda pärast kahe partei liitumist juhtinud.

EÜVP võttis kongressil liikmed vastu ka resolutsiooni ja pöördumise Euroopa Liidu ning SRÜ riikide sotsiaalse orientatsiooniga parteide poole. Pöördumises kutsutakse aatekaaslasi üles tugevama globaalsest majandussurutises väljapääsutee otsinguid.

EÜVP esindaja Anatoli Jegorovi sõnul võttis kongress vastu ka pöördumise Eesti elanike poole, milles erakond rõhutas oma poliitika sotsiaalset iseloomu ning kutsus Eesti elanikke üles toetama vasakjõude.

Jegorovi sõnul alustab erakond lähiajal ettevalmistusi 2011. aasta riigikogu valimisteks. Ta lisas, et erakond kavatseb tulevastel valimistel teha panuse noortele, kelle osakaal parteis pidevalt kasvab.

Ka valis EÜVP kongressil juhatuse ja aukohtu.

Erakond kavatseb tänavu läbi viia veel ühe kongressi ning siis on kavas valida erakonnale juba üks ja ainus esimees ning vastu võtta ka EÜVP programm ja 2011. aasta parlamendivalimiste valimisprogramm.

Kongressil osalesid külalisena parteisse Õiglane Venemaa kuuluv Vene riigiduuma saadik Tatjana Moskalkova. Samuti osalisid kongressil Üleeuroopalise Vasakpartei, Saksamaa Vasakpartei, Iisraeli Vasakpartei ja Vene Erakonna Eestis ning Soome ja Valgevene aatekaalastest parteide delegaadid.

Vasakpartei ja Konstitutsioonierakonna enam kui aasta kestnud ühinemisprotsess jõudis ametlikult lõpule mullu 8. oktoobril. Valdavalt eestikeelne Vasakpartei ja põhiliselt venekeelne Konstitutsioonierakond kiitsid ühinemise heaks juba 2008. aasta 28. juunil.

Erakonda kuulub praegu umbes 2400 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles