Volinikke tervitas pikett bussijaama kaitseks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valimisliidu Vabakund algatusel oli täna enne Tartu volikogu istungi algust ülikooli raamatukogu ees pikett, kus umbes 40 osalejat taunisid asjaajamist Tartu bussjaama tulevikku puudutava detailplaneeringu koostamisel.

Piketi  eestkõneleja ja Vabakunna liige Siim Tuisk ütles läbi ruupori, et eesmärk on märku anda.

«Me ei tunne, et see eelnõu oleks sellises olukorras, et me tunneks, et see on tehtud linnaelanike huvides. See on tehtud puhtalt Tasku ärihuvidest lähtuvalt,» lausus Tuisk.

Kokkutulnud võtsid kätte igaüks ühe tähe, moodustades teksti: «Bussid tuppa, Seli tuleb! Tasku korruptsioon.»

Viis minutit hiljem moodustasid protestijad tähtedest küsimuse: «Kelle taskus on linnapea?»

Sõna võtsid mitmed linnavolinikud. Näiteks keskerakondlane Nikolai Põdramägi väljendas kartust, et lõppeeesmärk on turg ja bussijaam sealt ära viia perifeeriasse, nagu Tartus viimasel ajal kombeks: «Pensioniametid ja muud innarahvale vajalikud asjad on viidud linnaservadesse.»

Tartu abilinnapea Raimond Tamm hõigati ka kõnelema. «Täna arutame selle üle, kas saata üks Tartu olulisemaid otsuseid avalikustamisele, kodanike ette arutamisele,» ütles Tamm. «Mina usun, et Vabakund südamest soovib, et kodanikuühiskond Tartus areneks  ja sellised olulised teemad saaksid läbi arutatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles