Kandidaadid soovivad Pärnu linnapea palga vähendamist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Foto: Urmas Luik

Tänases ETV «Valimisstuudios» soovisid enamik kandidaatidest linnapea palga vähendamist, kuid praegune linnapea Toomas Kivimägi ei pidanud madalamat töötasu otstarbekaks.

Keskerakonna kandidaadi Kadri Simsoni sõnul ei saa linnapea palk tõusma hakata enne, kui linna konkurentsvõime tõusma hakkab.

Reformierakonna linnapeakandidaat Andrei Korobeinik ütles, et tema pooldab linnajuhi palga kärpimist 20 protsendi võtta, mis aitaks linnal säästa umbes 10 000 eurot aastas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerkonna kandidaat Endel Paulson märkis, et tema erakond pooldab palga vähendamist 30 protsendi võrra. Tema arvates peaks linnapea kokkuhoiuga eeskuju näitama.

Lisaks arutasid kandidaadid, et Pärnusse on vaja uusi töökohti luua ning keskmist palka tõsta.

Kivimägi sõnul tuleneb madal palk suurest turismisektorist, kus töötasud on väiksemad. «Meie oleme rõhutanud, et tuleb rõhku panna tööstusele ja tootmisele. Kui vaatame tulumaksu laekumist siis tööstusest ja tootmiselt on see suurem,» lausus ta.«Praegune kesmine palk pärnus pole rahuldav tulemus. SKP inimese kohta on kogu aeg langenud. Majanduskriisiga olema kaotanud tööstusharud, mis pole taastunud.»

Simsoni arvates tuleks hakata rohkem kasutama eurorahasid ning samuti juhtis ta tähelepanu sellele, et Pärnus on tugev kutsekool ja käis välja idee selle juurde praktikakeskus rajada. Ta lisas, et kaitsevägi tuleks Pärnusse tagasi tuua ning tuua lahingukool suvepealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles