Homme algab maakonnakeskustes eelhääletamine ja elektrooniline hääletamine

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Maakonnakeskustes saab eelhääletada homsest pühapäevani kella 12–20. Elektrooniline hääletamine algab hommikul kell üheksa ja lõpeb 16. oktoobril kell 18, hääletada saab ööpäevaringselt.

Maakonnakeskuses saab hääletada sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 16 ja Tartu linnas kuus. Jaoskondade täpsemad asukohad leiab vabariigi valimiskomisjoni veebilehelt.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil valimised.ee. Selleks on vaja internetiühendusega arvutit ning isiku tuvastamiseks ID-kaarti või mobiil-ID-d ja PIN-koode. Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel ehk 10.–16. oktoobril valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 20. oktoobril häält enam muuta ei saa. Esmakordselt on võimalik Android-süsteemil põhineva nutitelefoniga kontrollida oma hääle kohalejõudmist.

Eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades toimub 14.–16. oktoobrini. Sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool oma elukohta vastavas jaoskonnas.

Valimispäeval, 20. oktoobril saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas. Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik taotleda hääletamist ka kodus. Kodus hääletamiseks tuleb esitada eelnevalt kirjalik taotlus või tellida hääletamiskast koju telefoni teel, kuid seda ainult valimispäeval kella 9–14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles