Randpere annaks mupo ja linnameedia raha pigem pensionäridele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Pm

Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaat Valdo Randpere kritiseeris Keskerakonda, kes lubas eelmiste valimiste eel pensionilisa pealinnas kahekordistada, öeldes, et teeks selle ise ära, kasutades praegu linnameedia ja mupo jaoks kuluvat raha.

«Keskerakondlik linnavalitsus kulutab sellisele toretsemisele nagu Tallinna TV, mupo, Pealinn ja Stolitsa 8,2 miljonit eurot aastas,» ütles Randpere. «Kui mina saan linnapeaks, siis selle raha ma kindlasti maksumaksjatele päästan ja säästan ja olen valmis selle raha maksma kasvõi pensionilisadeks või ehitama kolm uut lasteaeda. Ma leiaksin kaheksa miljonit muud ja paremat kasutusviisi sellele rahale kui jätta ta sinna, kus ta praegu on.»

Randpere ütles, et on väga üllatunud, et Keskerakonna täitmata valimislubaduse teemal pole praktiliselt mingit debatti olnud. «Kõik tunduvad nagu väga rahul olevat sellega, et Keskerakond eelmiste valimiste eel selle lubadusega sai tõenäoliselt üsna arvestatava hulga hääli, aga ei täitnud oma lubadust,» imestas poliitik. «Mind ärritab asja juures just see, et Keskerakond lubas selle kahekordseks tõsta, jättis selle tegemata ja tegelikult ei ole valijatelt selle eest karistada saanud.»

Reformierakond on varasematel aastatel Tallinnas pensionilisa maksmisse kriitiliselt suhtunud, nähes selles häälte ostmise viisi, kuid Randpere nii ei arva. «Ma arvan, et me ei ole kunagi öelnud, et me kaotame selle ära. Ma ei ole nii kaua Reformierakonnas olnud, et ma teaksin, mis siin sajanditekaugusel ajal on toimunud, aga eelmiste valimiste eel me kindlasti ütlesime, et me ei kaota seda ära, ka praegu on see meie programmis sees,» kommenteeris Randpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles