Lausing: olen saanud kümneid toetuskirju ja –kõnesid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Tarmo Lausing
Edgar Savisaar ja Tarmo Lausing Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna ebaseaduslikust rahastamisest rääkinud Tarmo Lausingu sõnul on ta alates eelmise nädala neljapäevast saanud keskerakondlastelt kümneid toetavaid kirju ja telefonikõnesid.

«Keskerakonna liikmetega on olnud palju kokkupuuteid ning enamus on neist positiivsed. Mitme inimesega sain ka isiklikult kokku. Paljud on pöördunud minu poole Facebooki vahendusel - nii noored kui vanad,» ütles Lausing Postimehele.

Lausingu sõnul ei ole ta pärast skandaali algust saanud ühtegi sõimukirja ega -kõnet, mis on tegelikult üllatav.

«Tuli küll sõimukõne Keskerakonna liikmest vanemalt proualt, kes sõimas 20 minutit Edgar Savisaart ning siis palus mul vastu pidada. On ainult üks inimene, kes on saadetud Edgari poolt mind «rahustama», kuid ma loodan, et ma tegin talle piisavalt selgeks, et see tegevus on tühi aja kulutamine,» lausus Lausing.

Ta märkis, et rääkis eile erakonna liikmetega sellest, miks ta läks avalikustamise teed ning need olid väga isiklikud ja emotsionaalsed kohtumised.

«Erakonna liikmed tunnevad samuti nagu mina antud hetkel ning paljud neist soovivad ka ise avalikustada, kuid nad kardavad. Nad on väga suure dilemma ees, peavad sisevõitlust iseendaga. Õnneks mul endal on see etapp selja taga, saan edasi minna juba palju rahulikumalt,» lausus ta.

Kadri Simsoni eile ajakirjandusele jagatud kommnetaari kohta, nagu ei oleks ta eelmisel nädalal antud intervjuus teadmata päritolu raha andjana silmas pidanud teda, nimetas Lausing valeks ja avalikkuse eksitamiseks.

«Ma kujutan ette, et Edgar Savisaar soovitas tal sedasi öelda. See on niiöelda Edgari taktikaline käik antud hetkel. Helisalvestis on tõendusmaterjal selle kohta, et pidasin algusest peale silmas üht isikut. Lootsin tõesti teda säästa. Võibolla see oli must naiivne arvata, et seda on võimalik teha, kuid nii see oli,» märkis Lausing.

Kuigi Lausing avalikustas, et talle andis teadmata päritolu raha Kadri Simson, ei avalda ta endiselt, millal täpselt raha andmine toimus.

«Ma ei saa täpsustada, millal need sündmused aset leidsid ja kes raha kontole panid. See on nende isikute kaitseks, kes asuvad väljaspool Keskerakonna liikmeskonda,» lausus Lausing.

Ta lisas, et Keskerakonna juhatuse järeldused puhkenud skandaali kohta on mannetud ja häbiks Keskerakonnale, viidates eile Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa antud kommentaaridele.

«Kui erakond leiab, et need küsimused  tõesti «jäävad neile kaugeks», siis selline seisukoht et tee neile au. Parem oleks siis juba üldse vaikida. See ei ole see mida praegu ootavad Keskerakonna liikmed ja avalikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles