Lausing: Keskerakonna must rahastamine jätkub siiamaani

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing
Tarmo Lausing Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna ebaseaduslikust rahastamisest rääkinud Tarmo Lausingu sõnul jätkub teadmata päritolu raha erakonna kassasse viimine tänapäevani ning see toimub erakonna esimehe Edgar Savisaare teadmisel.

Lausing ütles Reporterile, et viiteid erakonna ebaseaduslikule rahastamisele võib leida ka partei selle aasta annetuste aruandeid vaadates.

«Võtke lahti selle aasta annetuste aruanded ja vaadake summasid 1000, 2000 või 3000 eurot. Kas inimene ise annetab erakonnale selliseid summasid? Vastus on ei. Need kõik on rahapesu rahad. Annetuste aruannetest on näha, et sellega on seotud kõrged keskerakondlased, riigikogu liikmed jne. See ei ole nende raha, mis nad annetavad,» rääkis Lausing

Lausing viitas intervjuu sellele, et kõik toimub erakonna esimehe Edgar Savisaare teadmisel ja juhtimisel.

«Edgar ise annab käsklusi, kui on vaja midagi teha, musta töö teeb ära keegi teine. Tema lepib kokku nii, et keegi sellest ei hinga. Telefonid on kaugele jäetud,. Nii nagu meil suurärimehed töötavad - telefonidelt võetakse akud välja, muusika pannaks põhja, telefon jäetakse autosse ja minnakse välja parklasse seda arutama,» ütles Lausing.

Lausingu sõnul on tema vahendusel erakonna kassasse viidud 350 000 krooni väike summa võrreldes selle rahaga, mis Keskerakonnas tegelikult liigub.

«Need summad on väga väike osa sellest, mis erakonna kontoris on ära pestud. Ma loodan, et tulevad välja veel keskerakondlased, kes ütlevad välja seda, mida nemad teavad. Minu käest on käinud läbi veel palju summasid, mis ei ole seotud annetuste, vaid muude projektidega. /…/ Need summad on antud erakonna poolt ja need on läinud kulude katteks. Mina ei ole sealt saanud sentigi, need on läinud reaalsete kulude katteks, kriisiolukorra lahendamiseks. Palju raha liigub sulas kampaania eel, ajal. Ka praeguse kampaania ajal liigub kindlasti suuri summasid,» rääkis Lausing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles