Erakonnad ei tauni oma poliitikute osalemist pokkerisaates

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker.
Pokker. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ei tauni oma liikmete Aivar Riisalu ja Sven Sesteri osalemist TV3 uues pokkerimängu propageerivas telesaates.

Keskerakonna infojuht Toomas Raag avaldas arvamust, et parlamendisaadikutel on kohane osaleda heategevusüritustel.

«See oli ka Aivar Riisalu saates osalemise tingimuseks,» kinnitas Raag, lisades, et Keskerakond taunib hasartmänge ja nende propageerimist.

Raag loobus selgitamast vastuolu Keskerakonna hasartmängude propageerimist tauniva mõtteviisi ning nende poliitiku osalemise vahel hasartmängu propageerivas telesaates.

IRLi pressiesindaja Rauno Veri sõnul on Sven Sesteri selgitus erakonna hinnangul täiesti adekvaatne ja piisav.

«Pokker on mäng, kus ilma oskusteta pole midagi teha. Pokker on pigem mõtlemismäng, milles edukaks olemine eeldab psühholoogia, matemaatika, sh tõenäosus- ja mänguteooriate tundmist, lisaks ka kaasmängijate jälgimisvõime olemasolu,» rääkis Veri.

«Usume, et kui saade aitab kaasa nende oskuste levikule, siis on Sven Sesteri osalemine oma eesmärgi täitnud. Samuti juhime tähelepanu, et jutuks olev pokkeriformaat pole mäng «maja» vastu, vaid võistlejate omavaheline võistlus parima selgitamisel,» sõnas ta.

Riigikogu liikmed Aivar Riisalu ja Sven Sester osalevad TV3 märtsis algavas pokkerit propageerivas telesaates, mille sponsor on hasartmänge ja kihlvedusid vahendav firma Unibet.

«Hasartmängudesse suhtun ma taunivalt,» rääkis Riisalu. «Need on pahad asjad. Aga pokkerist on tänaseks saanud maailmas sport, kus mängitakse turniiripõhimõttel. Osalejad maksvad osalustasu, millest formeerub võidufond. Samamoodi on ka teistel spordialadel, kus auhinnarahasid makstakse. Selles mõttes ei ole pokker klassikaline hasartmäng.»


«Antud juhul on tegemist pigem sportliku pokkeri kui hasartmänguga,» ütles Sester. «Võistluspokker kogub maailmas järjest rohkem populaarsust ja mängus pole tegemist rahaliste panustega. Selles on adrenaliini ja hasarti, nagu igas spordialas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles