Reformierakond tahab Põhja-Tallinnasse ettevõtlusinkubaatorit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katja Ljubobratets.
Katja Ljubobratets. Foto: Erakogu

Tallinna linnavolikogu reformierakondlasest liige Katja Ljubobratets tegi ettepaneku, et Sõle ja Pelguranna põhikoolide tühjaks jäävad hooned võiks muuta huviringide majaks ja ettevõtlusinkubaatoriks.

«Hiljuti langetatud otsus kahe Põhja-Tallinna põhikooli ühendamisest siinsete gümnaasiumidega pani mind muuhulgas mõtlema ka sellest, mis nendest koolimajadest saab. Täna on lootust, et juba kümne aasta pärast on meil nii palju õpilasi, et need samad koolimajad, mille uksed tänavu sügisel suletakse, on taas säravaid silmi ja tarku päid täis. Seega oleks heaperemehelik, kui linn neid maju nii kaua enda omandis ja korras hoiab,» vahendas Reformierakonna pressiesindaja Ljubobratetsi sõnu.

Ljubobratetsi sõnul sai ta kohtumisel Sõle põhikooli õpilastega heakskiidu ideele, et nende koolimajast võiks saada huviringide maja. «Mõned neist teeksid siin heameelega bändiga proove, teised aga õpiksid mõnda pilli mängima või prooviksid ennast läbi kuntsi väljendada. See arvatavasti aitaks leida lõpuks vahendeid ka selle sama kooli staadionile planeeritud spordikeskuse rajamiseks. Siis tekiks õpilastel kauaoodatud võimalus kodu lähedal kaasaegsetes tingimustes ujumas, pallimänge mängimas või jõusaalis käia.»

«Pelguranna põhikooli majas võiks aga avada ettevõttlusinkubaatori. Samuti võiksid siia ümber kolida mõned täna erinevates vanalinna või Vabaduse väljaku majade väikestes kabinettides asuvad linnaametid,» lausus Ljubobratets. Ta tegi teistele Põhja-Tallinna halduskogu liikmetele ettepaneku arutada Sõle ja Pelguranna koolimajade tulevikku märtsikuu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles