Toobal: Reformierakond püüab valimissüsteemiga mängides peita tööpuudust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul üritab Reformierakond tööpuuduselt tähelepanu kõrvale juhtida sellega, et nad pakuvad välja erinevaid viise Eesti valimissüsteemi muutmiseks.

«Valitsus on endiselt seisukohal, et töötute mure on töötute enda asi, millega valitsus ei pea tegelema. Eks neid segab, et meedias sellest tõsisest ühiskondlikust probleemist ning Eesti ees seisvast väljakutsest niipalju räägitakse. Nii püütaksegi maksku, mis maksab hoida pildis pseudoteemasid, nagu valimiste toimumise aeg," seletas Toobal.

Toobal meenutas, et Reformierakond korra juba muutis kohalike omavalitsuste valimiste eel Eesti valimissüsteemi, lootuses see enda jaoks paremaks timmida. «Valimiskorraldust suudeti teerullimeetodil muuta, kuid oodatud võit jäi ikka saamata - Reformierakond hoopis kaotas kohalikud valimised,» märkis Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles