Lausing avalikustab rahaandja nime Keskerakonna selge soovi peale

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing.
Tarmo Lausing. Foto: Erakogu

Keskerakonna ebaseaduslikust rahastamisest rääkinud Tarmo Lausing avalikustab talle raha andnud erakonna liikme nime erakonna konkreetse sooviavalduse peale.

«Ma tahan, et Keskerakond esitaks konkreetse sooviavalduse. See kõlab umbes nii, et «erakond soovib, et Tarmo Lausing selle nime avaldaks». Ja see peaks olema öeldud erakonna pädeva esindaja poolt. Juhatuse liikme, aseesimehe või esimehe poolt,» ütles Lausing Postimehele.

Lausing märkis, et kui Keskerakond on selleks valmis ja see on eakonna selge tahteavaldusena väljendatud talle otse või avalikkuse kaudu, siis teeb ta seda kindlasti.

Tarmo Lausing tegi eile ETV saate «Ringvaade» otse-eetris Keskerakonna aukohtu esimehele Kalle Klandorfile ettepaneku, et kui Keskerakond seda soovib, siis ta avaldab talle raha üle andnud inimese nime. Klandorf ütles selle epale, et ta ei esinda saates Keskerakonda vaid iseennast eraisikuna, kuid tema poolest võib Lausing selle nime välja öelda. Lausing saates nime siiski ei avalikustanud.

«Keskerakond ei keelanud mul ka eile seda välja öelda, ses mõttes pole olukord üldse muutunud,» lausus Lausing.

Möödunud kuul Keskerakonnast välja astunud Tarmo Lausing ütles Eesti Ekspressile, et tema endises parteis anti talle korduvalt raha, millele ta pidi annetajad leidma ning tema hinnangul on erakonna rahapesuvõrgustikus sadu inimesi. Lausingu sõnul viis ta Keskerakonnale kokku 350 000 krooni, ühel korral 250 000 ja teisel korral 100 000 krooni. Lausingu sõnul sai ta raha Keskerakonna liikmelt, kes on ka praegu riigis ja erakonnas kõrgel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles