Nestor: tehkem arstide ja patsientide suhted korda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta. Foto: Caro / Scanpix

Sotsiaaldemokraatide aseesimehe Eiki Nestori sõnul tuleks enne eutanaasia legaliseerimisega tegelemist võtta vastu patsiendiseadus. 


«Eutanaasia teema on üleval mitmel pool Euroopas. Eestiga võrreldes on enamikus Euroopa riikides olemas nendeks aruteludeks parem baas, milleks on arsti ja patsiendi korrastatud suhted,» ütles Nestor Postimees.ee'le.

«Eestis arutati neid suhteid üsna tuliselt riigikogu üle-eelmise koosseisu ajal, kui päevakorras oli patsiendiseaduse eelnõu. Eutanaasia asjus ei saa minu hinnangul lahendust tulla enne, kui patsiendiseadus on vastu võetud.»

Tema sõnul on teemadering, mida patsiendiseaduses püütakse lahendada, mitu korda lihtsam.

Nestori väitel on selge, et eutanaasia lubamise küsimuses jookseb inimeste vahel sügav veelahe.

«See vahelahe seisneb selles, mil määral ollakse valmis sekkuma küsimusse, millega ühtede arvates tegeleb tema kõrgeausus Loodus ja teiste arvates tema kõrgeausus Jumal. Need, kes on looduse usku, leiavad, et teatud juhtudel oleks inimlikum eutanaasia kasutamine.»

Postimees.ee küsib täna parlamendierakondade esindajatelt, mida nad arvavad aktiivse eutanaasia seadustamisest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles