Vahtre: eutanaasiat ei tohi reklaamida

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing / Corbis / Scanpix

IRLi kuuluva riigikogu liikme Lauri Vahtre hinnangul võiks Eestis eutanaasiat lubada, kui seda ei propageerita ega muudeta äriks.


«Leian, et kumbki äärmus ei ole hea - kindlasti ei toeta ma eutanaasia jäika, ilma igasuguste mööndusteta keelamist, aga ka mitte igasuguse regulatsiooni puudumist,» ütles Vahtre Postimees.ee'le.

«Näiteks ei tohiks eutanaasiat minu arvates mingil moel propageerida (nagu muide ka homoseksualismi) ega sellega tegelemist mingiks (popiks?) äriks muuta.»

Lauskeeld põhjustaks tema hinnangul jällegi mõnele haigele inimesele kohutavaid kannatusi.

«Mingi ideoloogia ega mingid dogmad ei veena mind, et üks inimene ei võiks teist sellisel juhul aidata. Jah, dilemmad on rasked (nt Indreku hingepiinad «Tões ja õiguses»), aga mingi kirveslihtsa lahendusega neist mööda hiilida on kuidagi argpükslik.»

Ta lisas, et eutanaasia näib kuuluvat nende küsimuste hulka, kus «tõde on vahepeal» ja lähtuda tuleb nn tervest talupojamõistusest.

Vahtre lisas, et väljendas siinkohal puhtalt isiklikku arvamust ning lisas, et Isamaa ja Res Publica Liit ei ole seda küsimust arutanud ega ühist seisukohta kujundanud.

Postimees.ee küsib täna parlamendierakondade esindajatelt, mida nad arvavad aktiivse eutanaasia seadustamisest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles