IRLi saadikud on palgatõusust tagasi maksnud 590 000 krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvad riigikogu liikmed on kandnud alates eelmisest kevadest palgatõusu arvelt riigile tagasi 590 000 krooni.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et eelmise aasta märtsist kuni detsembrini laekus riigikogu kantseleilt 536 090 ja tänavu jaanuaris 54 573 krooni.

Riigikogu pressiesindaja kinnitusel on kõik IRLi saadikud teinud avalduse, et kanda riigile tagasi praeguse ja kuni mullu veebruari lõpuni makstud netopalga vahe.

Kui algul ulatus 19 saadiku tagasimakse ühtekokku 55 014 kroonini kuus, siis edaspidi on selle suurus saadikute vahetumise tõttu muutunud. Fraktsioonist on vahepealse peaaegu aastaga lahkunud Marko Pomerants, Taavi Veskimägi, Tiina Oraste ja Ott Lumi, kelle asemel on parlamenti tulnud Mari-Ann Kelam, Elle Kull, Sven Sester ja Liisa Pakosta.

IRLi esimees Mart Laar põhjendas palga juurdekasvu tagasimaksmist mullu veebruaris valusate eelarvekärbetega, mistõttu pidasid fraktsiooni liikmed sobimatuks lasta enda palka vastavalt 2008. aasta soodsatele majandusarengutele tõsta.

Tulenevalt 2008. aasta neljanda kvartali Eesti keskmise brutokuupalga tõusust suurenes riigikogu liikme palk mullu 1. märtsist seniselt 49 080 kroonilt 52 468 kroonini kuus.

Kuuekordset keskmist palka saava riigikogu esimehe palk tõusis 78 702 ja 5,5-kordset keskmist palka saavate riigikogu aseesimeeste oma 72 143 kroonini kuus. Komisjonide ja fraktsioonide esimehed saavad viiekordset keskmist palka ehk alates märtsist 65 585 ning komisjonide ja fraktsioonide aseesimehed 4,5-kordset keskmist palka ehk 59 026 krooni kuus.

Lisaks hüvitatakse riigikogu liikmetele kuludokumentide alusel tööga seotud kulutused kuni kümne protsendi ulatuses palgast ehk kuni 5246 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles