Erikomisjon pärib võlgu olevailt valimisliitudelt aru

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohaliku omavalitsuse volikogu valimine 2009. aastal. Eelhääletus Pärnus.
Kohaliku omavalitsuse volikogu valimine 2009. aastal. Eelhääletus Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon otsustas oma tänasel istungil saata järelepärimise kaheksale valimisliidule, millel on 2009. aasta


kohaliku omavalitsuse volikogu valimise kampaania rahastamise aruannete kohaselt tasumata arveid.

Tänase seisuga on tasumata arveid Keila valla valimisliidul «Meie inimesed» (maksmata kulude summa 25 020 krooni), Narva linna valimisliidul «Peetri plats» (46 954 krooni), Narva-Jõesuu linna valimisliidul «Ühtne Narva-Jõesuu» (3420 krooni), Põlva valla «Küladel liidul» (3000 krooni), Pärnu linna valimisliidul «Aus Pärnu» (21 700 krooni), Tõrva linna valimisliidul «Tõrvakad» (4000 krooni), Viljandi linna valimisliidul «Kodune Viljandi» (86 924,4 krooni) ja Mõniste valla valimisliidul «Kogemused ja uus energia» (2923,2 krooni), vahendas riigikogu pressiesindaja.

Ka ei ole 8. veebruari seisuga komisjonile laekunud 14 valimisliidu aruanded valimiskampaania rahastamise kohta 2009. aasta kohalikel valimistel.

Need on Harjumaa valimisliidud «Arenev Aegviidu» (Aegviidu vald), «Ühtne Kernu» (Kernu vald) ja «Jäälõhkuja» (Paldiski linn); Ida-Virumaa valimisliidud «Koduvald» (Alajõe vald), «Kodukant» (Kiviõli linn), «Linna patrioodid» (Kiviõli linn), «Linna ja tehase liit» (Kiviõli linn) ja «Kodukant» (Püssi linn); Jõgeva maakonna valimisliit «Sinu Torma vald» (Torma vald); Saare maakonna valimisliidud «Kuressaare kodanik» (Kuressaare linn) ja «Kaunis kodu» (Lümanda vald); Tartu maakonna ja linna valimisliidud «Meie vald – koduvald» (Rõngu vald) ning «Taru Alternatiiv» (Taru linn) ja Noorte, Tööealiste ja Erivajadustega Inimeste Valimisliit – «Eesti Meile Kõigile» (Tartu linn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles