Riigikogu juhatus jätkab tõenäoliselt senises koosseisus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma riigikogu istungit juhtimas. .
Ene Ergma riigikogu istungit juhtimas. . Foto: Peeter Langovits.

Riigikogus märtsi lõpus toimuvatel juhatuse valimistel kandideerivad senised juhatuse liikmed - Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Ene Ergma, reformierakondlane Keit Pentus ja keskerakondlane Jüri Ratas - suure tõenäosusega oma ametisse tagasi.

Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Mart Laari sõnul on kauaaegne riigikogu esimees Ene Ergma parlamenti väärikalt juhtinud. «Fraktsioon pole veel kogunenud, kuid ma ei kujuta kohe kuidagi ette, et me võiksime teisiti käituda, kui Ene Ergma jätkamist toetada,» ütles Laar BNSile.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Peep Aru ütles samuti, et kuigi saadikurühm pole juhatuse valimisi arutanud, ei näe ta põhjust, miks juhatuse koosseis peaks muutuma.

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni juhtiv Kadri Simson kinnitas, et keskfraktsioon on Ratase tehtud tööga rahul. «Mitte ainult ei ole ta istungeid tasakaalukalt juhtinud, vaid on oma asespiikriks oleku ajal käinud enamikus omavalitsustes, kuna juhatuse ülesannete hulka kuulub ka meie töö tutvustamine,» ütles Simson BNSile.

Ergma (65) on kuulunud riigikogu juhatusse alates 2003. aastast. Aastatel 2003-2006 oli ta riigikogu esimees ning 2006-2007 teine aseesimees. 2007. aasta aprillis, kui kokku tuli uus riigikogu, sai temast taas spiiker.

Samast ajast töötab parlamendi teise aseesimehe kohal Jüri Ratas. Keit Pentus sai esimeseks aseesimeheks mullu juunis pärast seda, kui seni selles ametis olnud Kristiina Ojuland valiti Euroopa Parlamenti.

Riigikogu juhatuse korralised valimised toimuvad tänavu 25. märtsil. Riigikogu esimehe koht kuulub koalitsioonilepingu järgselt IRLile ja esimese aseesimehe koht Reformierakonnale. Teise aseesimehe koha saab tavakohaselt opositsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles