Simson: ei saa pead anda, et tundmatu raha annetamist pole olnud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson, kes pidas Tarmo Lausingu väidetava rahapesu juhtumi ajal partei peasekretäri ametit, ei saa enda sõnul pead anda, et selliseid asju pole juhtunud.

Simson kirjutab blogisissekandes pealkirjaga «Peasekretäri mälestus», et tunneb vastutust, kui kerkivad üles väited ulatuslikust tundmatut päritolu rahastamisest. «Peasekretärina pidin ma seisma selle eest, et asjad oleksid korras ja korras ka kõigi kontrollijate jaoks,» kirjutab ta.

«Samas ei saa ma pead anda, et aastate jooksul erakonnas poleks olnud juhtumeid, kus annetaja on keegi muu kui raha omanik. Keeruline on Lausingu öelduga vaielda, sest selles on vähe detaile,» lisab Simson.

Sissekande lõpetab ta aga positiivsel noodil. «Iga skandaal annab samas võimaluse puhastumiseks. Aastate jooksul on erakondade rahastamine pidevalt ja kindlalt saanud läbipaistvamaks ja ausamaks. Mis võiks olla erinevate rahastamisskandaalide õppetunniks? See, mida laulsid biitlid: «Money cant buy you love». Ka mitte valija armastust,» kirjutab Simson.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing tuli üleeile välja väitega, et aastate eest jõudis tema kaudu erakonda 350 000 krooni tundmatut päritolu raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles