Aasmäe: päevapoliitika tuleb täitevvõimu argielust eemale hoida

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Aasmäe.
Hardo Aasmäe. Foto: Peeter Langovits

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodaniku linnapea kandidaat Hardo Aasmäe ütles kommenteerides Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti ja sotsiaaldemokraat Andres Anveldi vahel puhkenud avalikku väitlust valimisjärgse kaadripuhastuse teemal linnavalitsuse ametnike hulgas, et päevapoliitika tuleks täitevvõimu argielust eemale hoida.

«Lume rookimine või trammitee projekteerimine ei sõltu erakonna programmist vaid ikka ja ainult looduslikest ning tehnilistest oludest. Rüütli või Pika tänava ehitusjoon on paigas juba 13. sajandist, sõltumata sellest, missugune erakond või riigivõim parajasti valitseb,» kirjutab Aasmäe oma pöördumises ametnike poole.

Ta märkis, et poliitika tegemine tuleb viia tagasi volikokku. «Asjatundliku ametniku puhul pole mitte mingisugust vahet, millisesse kirikukogudusse või erakonda inimene kuulub.»

Aasmäe lisas, et andekas, kogenud ja oma tööle pühendunud linnaametnik on omamoodi linna «maa sool», millel püsib arukas halduse toimimine ning linna valitsemises ei saa poliitiline komponent olla kuigi oluline. «Mõistagi tuleb päevapoliitika täitevvõimu argielust eemale hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles