Eesmaa loodab Ilvesele-Medvedevile ja euroliidule

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kui presidendid Toomas Hendrik Ilves ja Dmitri Medvedev ei suuda leppida kokku Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimisseaduse preambuli osas mõlemale poolele sobivas kompromissis, võiks paluda abi euroliidult, pakub Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa.


«Kindlasti vajab piirileppe küsimus restarti. Kuid seda pole õige algatada taaskord riigikogus,» märkis Eesmaa.

«Eelnevalt on vaja, et praegused presidendid Toomas Hendrik Ilves ja Dmitri Medvedev suudavad omavahel kokku leppida preambuli asjus mõlemale poolele sobivas kompromissis.»

Kui kokkuleppeid ei saavutata, siis on tema sõnul võimalus pöörduda lahenduse leidmiseks ka Euroopa Liidu poole.

«Piirileppele lisatud preambulis polnud midagi valesti, kuid küsimus on selles, et teatud asju sellistes lepetes ei rõhutata. Tänapäeva maailmas, eriti aga Euroopas on mõeldamatu, et piiri nihutatakse ühepoolselt. Seda on võimalik teha vaid kahe riigi kokkuleppel.»

Ta lisas, et Eesti andis 1996. aastal signaali, et pragune kontrolljoon jääb riigi piiriks, millest lähtub ka riigikogus ratifitseeritud piirileping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles