Mihkel Raud: poliitkultuuri väetab aeg

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Ants Liigus

Ajakirjaniku ja muusiku Mihkel Raua väitel väetab Eesti poliitkultuuri paremini kui miski muu aeg.


Postimehe arvamusliidrite lõunal «Millist väetist vajab Eesti poliitiline kultuur?» osalenud Raua sõnul pole kellelgi sellele küsimusele ühest ja lihtsat vastust pakkuda, kuid võib kahtlustada, et põhiline tegur on siin aeg.

«Väga paljud meie probleemid on selles kinni, et generatsioonid peavad lihtsalt vahetuma,» rääkis ta.

Raud leidis, et olukord paraneb siis, kui üks-kaks põlvkonda vanu olijaid annavad võimuohjad üle noorematele. «Ma usun, aeg on täna see väetis, ükskõik kui banaalselt see kõlab.»

Vastates küsimusele, kas Eesti poliitikud peaks ühiskonnateadlase Iivi Masso soovituse järgi rohkem kuulama õppima või viskama tihemini nalja, nagu õiguskantsler Indrek Teder ette pani, leidis Raud, et mõlemad oskused on väärtuslikud.

«Kuulamine on tegelikult lihtsam, kui ta alguses tundub. Ma tean, et see võib tunduda raske ja ajaraiskamisena, olen seda ise oma elus kogenud. Teinekord on aga nii, et kuulad rahulikult ära, mõtled selle peale ja paari päeva pärast nõustud asjadega,» rääkis Raud.

Ta leidis, et naljategemist on Eesti poliitikas tegelikult piisavalt, kuigi pigem kisub asi koomiliseks tahtmatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles