Sotsid: lähedaste rahaline abi ei tohi jätta toimetulekutoetuseta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestori sõnul oli sotside eelnõu valmis juba enne, kui riigikogu juhatus hakkas komisjonide töökorraldusega tegelema.
Eiki Nestori sõnul oli sotside eelnõu valmis juba enne, kui riigikogu juhatus hakkas komisjonide töökorraldusega tegelema. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatlik Erakond algatas täna riigikogus seaduseelnõu, mille eesmärgiks on välistada ühemõtteliselt olukorrad, kus puudustkannatavad inimesed jäävad ilma toimetulekutoetuseta, kuna nad on saanud oma lähedastelt rahalist abi.

Sotsiaaldemokraatide esitatud sotsiaalhoolekandeseaduse täiendamise seaduse eelnõu lubab inimestel teha oma sugulastele ja sõpradele annetusi ja kingitusi nii, et neid ei saaks toimetulekutoetuse määramisel lugeda perekonna sissetuleku hulka, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Selgele mõistusele jääb arusaamatuks, miks peab ühe pereliikme rahaline abi majandusraskustesse sattunud  pereliikmele olema riigi asi. Kui meil on tekkinud
niivõrd rumalaid bürokraate, kes sellega tegelevad, tuleb seadusesse selgelt kirjutada, et see on lollus,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Toimetulekutoetuse taotlejad on jäänud mõnes Eesti omavalitsuses ilma riikliku toetuseta põhjusel, et nende lähisugulased on neid näiteks aidanud pangalaenu
maksmisel või ravimite ostmisel.

Vanematelt, lastelt või sõpradelt saadav toetus kaotab oma mõtte, kui see loetakse isiku sissetulekuks, mille võrra maksab riik vähem toimetulekutoetust.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna seadusemuudatus võimaldab lähedastel hädasolijaid tõhusalt toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles