Lukas läheb Kreitzbergi õppekava-arutelule

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Haridusminister Tõnis Lukas osaleb homsel riigikogu kultuurikomisjoni korraldataval avalikul arutelul, kus räägitakse neljapäeval valitsuses heaks kiidetud õppekavadest.


«Haridus- ja teadusminister osaleb kindlasti homsel riigikogu kultuurikomisjoni korraldataval riiklike õppekavade tutvustusel,» rääkis haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva Postimees.ee'le.

«Miks ta osaleb? Esiteks on tegu oluliste dokumentidega hariduselus. Teiseks on kinnitatud riiklikke õppekavasid vaja ellu viia ehk mitmed rakenduslikud aspektid on tark riigikogu liikmetega läbi arutada.»

Kolmandaks ei ole õppekava Ladva sõnul jäik ja muutumatu dokument. «Töö selle kallal läheb edasi ning teretulnud on kõik ettepanekud ja arutelud, mida saab kasutada õppekava edasisel arendamisel.»

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg ütles täna Postimees.ee'le, et arutelul osalevad mitme valitsusvälise organisatsiooni esindajad, ning avaldas lootust, et kohale tuleb ka minister Lukas.

Kreitzberg ja mitmed kodanikuorganisatsioonid tegid eelmisel nädalal valitsusele ettepaneku mitte kinnitada õppekavu valitsuses enne, kui homne arutelu on möödas, kuid valitsus ei võtnud neid ettepanekuid kuulda.

Riigikogu kultuurikomisjon pani oma tänasel istungil ka paika, et hakkab menetlema põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohta tehtud enam kui 200 ettepanekut neljapäeval, võttes ette kaks blokki - erivajadustega õpilased ja koolikohustuse täitmise. Ülejäänuga minnakse edasi järgmisel nädalal.

Kreitzberg avaldas lootust, et haridusministeerium suudab kujundada nende kahe teemabloki ettepanekute suhtes seisukoha neljapäevaks ning ülejäänud ettepanekute osas järgmiseks nädalaks.

Ladva sõnul ei ole ministeerium huvitatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse arutelu venimisest. «Seega on ministeerium igasuguste ettepanekute ja arutelude suhtes positiivselt häälestatud ning ei jää riigikogu tempost maha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles