Rumm: Tsahkna loobub IRLi peasekretäri kohast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraat Hannes Rumm märgib, et Isamaa ja Res Publica Liidu praegune peasekretär Margus Tsahkna on lubanud ametist loobuda, ning arutleb, et uus peasekretär peaks suutma IRLi sisepingeid vähendada.

Alustuseks tõdeb Hannes Rumm oma blogis, et Mart Laari jätkamises esimehena ei ole kahtlust. Küll aga on huvitav, kes saab partei uueks tegevjuhiks.

«Erakonnakaaslastele antud lubaduse kohaselt loobub Tsahkna peasekretäri tööst, kandideerib jaanuari lõpus erakonna juhatuse liikmeks ning nii peab Mart Laar tema asemel nimetama uue peasekretäri,» kirjutab Rumm.

Rumm tõdeb, et IRL on meie erakondadest ilmselt kõige rohkem erinevateks leerideks killustunud. Eristada võib Mart Laari kõige tugevamalt toetavaid endiseid isamaalasi, endiseid ERSP-lasi, respublikaane ning Aaviksoo-Veskimägi rakukest.

«Senine peasekretär on olnud Mart Laari lähedane liitlane ning kuna Laari kritiseerimiseks on erakonnasisestel oponentidel jõudu väheks jäänud, siis on suur osa senise juhtimisstiili kriitikast suunatud peasekretäri pihta,» märgib Rumm.

«Nii on Laaril erakonnasiseste pingete vähendamiseks kõige lihtsam Tsahknast loobuda ning asendada ta uute esimehe-volituste ajaks peasekretäriga, kel on erakonnas laiem toetus. Peasekretäri kandidaadi esitab küll IRL-i esimees, aga see ei saa olla vastuoluline isik, sest teda peavad toetama ka erakonna eestseisus ning volikogu,» resümeerib ta.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna ütles Postimees.ee'le, et Hannes Rumm on ilmselt valesti informeeritud sellest, kuidas nende erakonnas otsustusprotsess käib.

«31. jaanuaril koguneb IRLi suurkogu, millel valitakse erakonna esimees, aseesimehed ja muud juhtorganid,» selgitas Tsahkna, lisades, et peasekretäri ametiaeg on seotud erakonna esimehe volituste ajaga.

«Isamaa ja Res Publica Liit on praegu tugevam kui kunagi varem, väga hästi on läinud järjest kolmedel valimistel,» sõnas Tsahkna, lisades, et peasekretäri isik selgub siiski erakonna esimehe ja juhtorganite ühise otsuse tulemusel.

«Praegu olen siiski mina erakonna peasekretär,» ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles