Ruussaar: äkki tahab Aaviksoo presidendiks saada?

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajakirjanik Ainar Ruussaar pakkus välja, et äkki tahab Isamaa ja Res Publica Liidu juhi koha pärast Mart Laariga konkureerimisest loobunud Jaak Aaviksoo hoopis presidendiks saada.

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» arutlesid Ainar Ruusaar, Rein Kilk ja saatejuht Priit Hõbemägi muuhulgas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) läheneva kongressi valguses erakonna platvormi ja võimalike vahetuste üle juhtkonnas.

Rein Kilk märkis, et kui veel kuu aega tagasi tundus, et kaitseminister ja erakonna aseesimees Jaak Aaviksoo asub Mart Laariga võitlusse IRLi esimehe koha pärast, siis nüüd paistab, et mäng käib siiski madalamas liigas ja Laari positsiooni ei ohusta miski.

Ainar Ruusaar arutles, et mis võiks sel juhul olla Aaviksoo ambitsioon. «Äkki tahab Aaviksoo Eesti vabariigi presidendiks saada?» viskas ta küsimuse õhku.

Priit Hõbemägi ütles, et pretendente presidendi kohale võib meil palju olla, nende hulgas nii praegune president Toomas Hendrik Ilves, Siim Kallas kui ka Aaviksoo.

«Aga mulle tundub, et Aaviksool on avalikkusele suunatud karismat liiga vähe,» tõdes Hõbemägi. Tema sõnul on Aaviksoo küll erakordselt aus ja printsipiaalne, kuid sellest ei pruugi südamete võitmiseks piisata.

IRLi tulevikust rääkides ütles Rein Kilk, et viimaste väljaütlemiste valguses paistab nagu võiks erakonna valimisratsuks saada tööpuuduse teema.

Ruussaare meelest on IRL teistest erakondadest rohkem seotud hariduse temaatikaga ning selle ümber oleks võimalik kujundada osa oma Riigikogu valimiste platvormist.

Ruussaar arvas ka, et aatelisus ja ausus, mida Aaviksoo erakonnakaaslastele saadetud kirjas IRLi eripärana rõhutas, ei pruugi olla valimistel piisavalt mõjuv loosung.

Kandidaadid 20 IRLi eestseisuse liikme, kolme aseesimehe ja esimehe kohale kinnitatakse ametlikult 18. jaanuaril, suurkogu koguneb 31. jaanuaril Tallinnas Nokia kontserdisaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles