Oviir peab rahapesu Keskerakonnas usutavaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Peeter Langovits

Endine keskerakondlane Siiri Oviir, kes ajal, mil Tarmo Lausingu väitel erakonnas rahapesuga tegeleti, Keskerakonna juhatusse kuulus, peab musta rahastamise väidet usutavaks.

«Usun,» vastas Oviir ERR Uudiste küsimusele, kas ta usub, et erakonnas võis toimuda rahapesu, kuid lisas siiski, et temale keegi teadmata päritoluga raha toonud ei ole.

«Ju ma ei ole selliste asjade tegemisel usaldusväärne olnud ja seetõttu mingeid plastikaatkotte ma näinud ei ole ja ise sellega ka tegelenud ei ole,» ütles ta.

2005. ja 2006. aastal Keskerakonna juhatusse kuulunud Oviir rääkis, et erakonna rahastamisest kogu juhatusel aimu ei olnud ja musta rahastamisega tegelejad ei rääkinud sellest.

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing ütles üleeile, et pärast noortekogu juhiks olemist 2005. aastani andis üks erakonna liige talle 250 000 krooni, millele ta pidi annetajad leidma, järgmisel korral oli summaks 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles