Anvelt linnaametnikele: ärge uskuge Vitsuti ähvardusi, mina teid ei vallanda

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt. Foto: Toomas Tatar

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna linnapeakandidaadi Andres Anvelti kinnitusel näitab Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti linnaametnikele saadetud ähvarduskiri, et keskerakondlik linnavõim ei kohku tagasi ka kõige madalamate kampaaniavõtete ees.

«Selline hirmutamistaktika stiilis: kui te mind ei vali, siis kaotate töö ja leiva, on kõige läbinähtavam propagandavõte, mis näitab eelkõige Toomas Vitsuti ja teiste Keskerakonna liikmetest poliitikute hirmu kaotada oma soe koht,» viitas Anvelt.  

Anvelt lisas, et ei saa rääkida teiste erakondade eest, kuid võib kinnitada, et tema linnavalitsuses jäävad kõik ausad ja tublid linnaametnikud ametisse.

«Vitsuti või ka mõne teise kõrge poliitametniku ähvarduses, et uued linnapeakandidaadid tõotavad üksteise võidu asendada Sind oma soosikutega, on vaid nende endi isikliku hirmu väljendus. Väljendus sellest, et nad tahavad linna valitseva poliitilise eliidi korruptiivsete tegudega siduda ka Sind. Selleks ronib ta juba alatult Sinu kodusesse postkasti, kasutades oma poliithirmu maandamiseks talle tööalaseks kasutamiseks usaldatud kodust aadressi,» leiab ta.

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut saatis linnaametnikele nende kodusele aadressile oma pildi ja kandidaadinumbriga kirja, viidates selles muuhulgas, et 20. kedagi volikokku valides või valimata jättes otsustavad ametnikud iseenda töökoha küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles