Kivirähk ei usu Ansipi valitsuse tagasiastumisse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsioloog Juhan Kivirähk.
Sotsioloog Juhan Kivirähk. Foto: Peeter Langovits

Sotsioloog Juhan Kivirähk avaldas Vikerraadio päevakommentaaris arvamust, et peaminister Andrus Ansipi valitsus ei astu ilmselt selgi puhul tagasi, kui Eesti ei saa alanud aastal kutset eurotsooniga liituda.

Kivirähk meenutas, et astroloog Igor Mang ja Londonis ilmuv ajakiri Economist ennustasid Eestile juba selleks aastaks valitsuse vahetumist ning mingi loogika selles ju isegi on, vahendas ERR Uudised.

«Tõepoolest, kui kevadel peaks Eestile euroga seoses punast tuld näidatama, siis normaalse poliitilise käitumiskultuuri kohaselt astuks valitsus, kes riigi kõik tulevikuplaanid vaid ühele kaardile on asetanud, tagasi,» leidis sotsioloog.

«Eestis aga tõenäoliselt nii ei juhtu – lubas ju Ansip tagasi astuda ka siis, kui euro juba 2007. aastaks ei saabu,» tuletas Kivirähk meelde.

Esialgu on Kivirähki hinnangul siiski hea, et Eestil euro-perspektiivgi olemas on, sest see on tegelikult ainus, mis valitsust distsiplineerib ja riigi poliitikale mingigi kindla suuna annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles