Noored saavad tänasest hääletada varivalimistel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varivalimised eelmistel kohalikel valimistel Kivilinna gümnaasiumis.
Varivalimised eelmistel kohalikel valimistel Kivilinna gümnaasiumis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti 13-17-aastased noored, kes kohalikel valimistel veel osaleda ei saa, saavad anda tänasest kuni 9. oktoobrini kandidaatide poolt siiski oma hääle ja võtta nii osa varivalimiste projektist.

Eesti Noorteühenduste Liidu teatel saavad noored varivalida nii maakonnakeskustes asuvates hääletuspunktides kui ka spetsiaalses e-keskkonnas aadressil www.varivalimised.ee, kuhu pääseb e-kooli, internetipanga või ID-kaardi abil. Sedeliga hääletamiseks tuleb esitada isikut tõendav dokument.

Liidu kinnitusel soovitakse anda kolmandat korda korraldatava projektiga noortele võimalus valimisprotsess ise läbi teha ning näidata noori olulise ühiskonnagrupina, kel on oma arvamus ja seisukohad neid puudutavates küsimustes. Varivalimiste tulemused tehakse avalikuks valimispäeval pärast valimisjaoskondade sulgemist.

Täna toimub mitmes hääletuspunktis ka varivalimiste avaüritus, kus osalevad kohalikud noortebändid, korraldatakse võistlusi, tutvustatakse kandidaatide lubadusi ning saab lugeda raamatuid, mängida lauamänge või osaleda fotojahis.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles