Jõhvi püüab politsei abil häälte ostmist ära hoida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Reuters / Scanpix

Jõhvi valla valimiskomisjoni esimees Piia Lipp saatis Ida prefektuurile kirja, kus palub, et eelseisvate valimiste ajal oleks politseinikke jaoskondade juures näha, kirjutab Põhjarannik.

«Jõhvi valla valimiskomisjon palub võimaluse korral osutada valimisjaoskondadele politsei patrullteenistuste poolt õiguskorra kaitsel abi, tagamaks valimiste seaduslik ja korrektne läbiviimine,» seisis saadetud kirjas. «Palume patrullidel külastada valimisjaoskondi ja hääletusruume ning valimisjaoskondade hoonete territooriume.»

Mainitud valimisjaoskonnad asuvad kahes Jõhvi gümnaasiumis ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses.

Piia Lipp selgitas politsei poole pöördumist, meenutades 2005. aastal kohalike valimiste ajal toimunut, kui oli tõsine põhjus kahtlustada, et keegi ostis eluheidikute hääli kokku.

Toona levitati Jõhvi sotsiaalmajas eelhääletuse esimesel päeval infot, et sama päeva õhtul tuleb järele üks buss, mis viib inimesi hääletama, ja igaühele makstakse 50 krooni peo peale ning tuleb ainult hääletada selle kandidaadi poolt, kelle number pihku pistetakse.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Veiko Randlaine ütles, et valimisperioodil on politsei niikuinii valimisjaoskondade juures aktiivne, sõltumata, kas mõni valimiskomisjon palub selleks puhuks eraldi abi või mitte. «Me oleme eelnevale kogemusele tuginedes ning omavalitsusjuhtidega suheldes määratlenud need jaoskonnad, kus meie kohalolek peaks olema suurem,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles