Juba enne valimisi on 11 omavalitsuses võitja teada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häälte lugemiseks avatud valimiskast.
Häälte lugemiseks avatud valimiskast. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi kohalike omavalitsuste valimised toimuvad alles 20. oktoobril, leiab Eestist 11 omavalitsust, kus valimiste järel volikogus enamuse saav valimisliit või erakond on juba ette teada.

See olukord tekib omavalitsustes, kus ühe suure valimisnimekirjaga erakonna või valimisliidu kõrval kandideerib vähe teistest parteidest või valimisliitudest kandidaate, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Näiteks Valga maakonnas Taheva vallas kandideerib kokku 16 inimest, neist kolm Reformierakonna nime all, ülejäänud Isamaa ja Res Publica nimekirjas. Kuna valla volikogu on üheksaliikmeline, siis on juba ette teada, et isegi kui valituks osutuvad kõik kandideerivad reformierakondlased, jääb vallas enamus ikkagi IRLi kätte.

Seitsmes vallas võidab valimised kindlasti valimisliit, kolmes omavalitsuses saavad volikogu enamuse IRL ning kahes vallas sotsiaaldemokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles