Keskerakondlased ei saanud Krossi liiklusrikkumiste kohta arupärimist esitada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni viis liiget soovisid esitada Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi liiklusrikkumistest ajendatuna siseminister Ken-Marti Vaherile arupärimise, kuid riigikogu esimees otsustas selle tagastada, leides, et kiiruse ületamist puudutavad küsimused ei kuulu siseministri võimkonda.

Riigikogu esimees Ene Ergma märkis arupärimist tagastades, et arupärimises esitatavad küsimused peaksid puudutama vastava ministri vastutusala ning olema suunatud ministri tegevusele või tegevusetusele oma võimkonnas olevate probleemide lahendamisel.

Tema sõnul kuulub keskerakondlaste arupärimises toodud küsimus, kui suureks probleemiks hindab minister liikluses kiiruse ületamist, aga hoopis majandus- ja kommunikatsiooniministri võimkonda. «Küsimus, mis puudutab Isamaa ja Res Publica Liidu juhtpoliitikute väljaütlemisi ning nende kommenteerimist, ei kuulu samuti siseministri võimkonda. See eeldab üldist poliitilist debatti, mille jaoks on riigikogu töökorralduses ette nähtud infotunni vorm,» märkis Ergma.

Tema hinnangul peaksid saadikud adresseerima liikluskorralduse ja -ohutuse teemalised küsimused majandus- ja kommunikatsiooniministrile ning üldisemad küsimused IRLi tegevuse kohta partei ministritele infotunnis.

Keskerakondlased Aadu Must, Kadri Simson, Mihhail Stalnuhhin, Valeri Korb ja Viktor Vassiljev soovisid siseministrilt teada, kui suureks probleemiks peab ta Eesti liikluses kiiruse ületamist ning kas ühe või teise liiklushuligaani liigne kirglikkus saab olla vabanduseks seaduste rikkumisele.

Nad viitasid seejuures karistusregistri andmetele, mille kohaselt on IRLi Tallinna linnapea kandidaadile Eerik-Niiles Krossile määratud kolme aastaga 11 karistust, ning erakonna peasekretäri Tiit Riisalo arvamusele, et Krossi liiklusrikkumised väljendavad tema kirglikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles