Teisipäeval algab elektrooniline proovihääletamine

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Järgmise nädala teisipäevast kuni neljapäevani saavad kõik soovijad osaleda elektroonilisel proovihääletamisel, et testida kohalike valimiste eel e-hääletuskeskkonda.

Elektroonilise hääletamise komisjoni esimees Tarvi Martens märkis, et kuna kuu aja pärast toimuvatel valimistel on valijatel esmakordselt võimalus oma elektrooniliselt antud häält kontrollida, siis annab proovihääletamine hea võimaluse seda rakendust katsetada. Samuti saab testida oma ID-kaarti või mobiil-IDd ning veenduda, et need on hääletamisel kasutatavad, teatas vabariigi valimiskomisjon.

Proovihääletusel ei valita mitte inimesi, vaid seekord hoopis kõige kõvemat valuutat: nii on valikus vanad rahad, traditsioonilised rahad, moodsad rahad ja ka pehmed väärtused. Nii-öelda üksikkandidaatidena on esindatud must raha ja sularaha.

Nii e-hääletamiseks kui e-proovihääletamiseks on vaja ID-kaarti või mobiili-IDd ning internetiühendusega arvutit. Hääletamiseks vajalik valijarakendus tuleb alla laadida ning käivitada eraldi programmina. Proovihääletamise keskkond asub aadressil www.valimised.ee.

Kohalikel valimistel saab elektrooniliselt hääletada 10. oktoobri hommikust kuni 16. oktoobri õhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles