Laurson: kohtuasi Kilgil Tartu volikokku kandideerimist ei takista

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laurson
Peeter Laurson Foto: Erakogu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tartu piirkonna esimees Peeter Laurson asus Postimehe küsimuste peale sõjakalt kaitsma erakonna nimekirjas linna volikokku kandideerivat Rein Kilki ning märkis, et pooleliolevad kohtuasjad volikokku kandideerimist ei takista.

«Meil ei ole täna ühtki teadaolevat põhjust Kilgi kõrvale tõrjumiseks, täna on kandidaatide nimekirjades vähe inimesi, kes oleks Tartu heaks nii palju, kui Kilk, ära teinud,» ütles Laurson ning lisas, et ei näe Kilgi kandidatuuri maha võtmiseks põhjust, isegi kui see oleks tehniliselt võimalik.

Küsimusele, kuidas kommenteerib ta Kilgi ettevõtete pankrotimenetlust, vastas Laurson, et Kilk on ettevõtlik inimene ja neil, ettevõtjatel, ikka vahel juhtub, et mõni ette võetud ülesanne ei õnnestu.

Laurson märkis, et Kilk on Tartu heaks palju ära teinud, ta on taastanud mitmeid hindamatu väärtusega muinsuskaitsealuseid hooneid ning andnud ka suure panuse Tartu kultuurielule. «Ma küsiks pigem vastu: kas Tartu linnale on vaja inimesi, kes midagi ka ära teeks?»

IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles Postimehele, et eks valijad näitavad oma häälega, kas ja kui palju nad Kilki usaldavad.

Ta lisas, et pooleliolevaid kohtuasju ta ei kommenteeri.

Tartu maakohus arutab praegu Werol Tehaste pankrotihaldur Toomas Saarma hagi Rein Kilgi ja tema teise suure pankrotistunud ettevõtte Lõuna Toiduainetööstuse (leivatööstus Pere), aga ka riigikogu liikme Aivar Koka ja endise ministri Jaan Õunapuu ning veel kahe rapsiõlitehase juhtimisega seotud ärimehe vastu.

Saarma nõuab neilt enam kui kuut miljonit eurot.

Vanas vääringus ligi 100 miljoni krooni suurune hagi käib rapsiõlivabrikust välja kanditud raha kohta. Need on erinevad tehingud, millest paljude puhul kahtlustavad võlausaldajad, et tegu on fiktiivsete ehk tagantjärele sõlmitud lepingutega, mis peavad katma rahade liikumisi Pere leivatehasesse. Sinna on makstud näiteks reklaami ja marketingi teenustena umbes kaks miljonit krooni, aga võlausaldajad kahtlevad, kas leivatehas üldse seda raha saanud on.

Õlitehase Werol pankrotiprotsessi käigus taotlevad pankrotihaldur ja pankrotitoimkonna esimees, vandeadvokaat Üllar Talviste ärikeelu kohaldamist Kilgile ja Meelis Virrole, kes kuulus varem samuti õlitehase juhtkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles