Politsei saab jätkuvalt kaebusi valimisreklaami rikkumiste kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Krossi valimisreklaam Pirita teel.
Eerik-Niiles Krossi valimisreklaam Pirita teel. Foto: Uwe Gnadenteich

Kuigi kohalike omavalitsuste valimise seaduse järgi ei tohi parteid, kandidaadid ning valimisliidud alates esmaspäevast enam teha poliitilist välireklaami, saab politsei jätkuvalt valimisreklaami rikkumistega seotud kaebusi.

«Kolmapäeval tuli politseil võtta seisukoht nelja võimaliku poliitilise välireklaami osas. Kahel korral oli tegemist erakonna telkide juures olevate plakatitega, millel poliitilise välireklaami tunnused puudusid,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson BNSile.

Kolmas juhtum oli tema sõnul Meremäe vallas, kus oli juba enne valimisi üles seatud projekti tutvustav plakat kirjaga «Omadega mäel». «Peale samanimelise valimisliidu moodustamist jätab plakat poliitilise välireklaami mulje ning on võimalik ka vastuolu reklaamiseadusega. Seetõttu pidas politsei asjakohaseks saata see juhtum lahendamiseks kohalikule omavalitsusele, kes teostab välireklaami üle järelevalvet,» lisas Härson.

Teine piiripealne juhtum puudutas Edgari kohviku plakatit Tallinnas, kus kohviku nimi iseenesest poliitilisele välireklaamile ei viita ent plakatil kasutati ka viidet Keskerakonnale, mis tuleks eemaldada, rääkis Härson.

Alates esmaspäevast on politsei saanud kokku 11 teadet rikkumiste kohta. Esmaspäeva õhtu seisuga oli politseile tulnud neli teadet keelu ajal väljas olnud valimisreklaamist ning kaks teadet reklaamidest, mida seaduse mõistes poliitilise välireklaamina käsitleda ei saa. Teisipäeval lisandus veel üks kaebus, et Tallinna ühes kaubakeskuses on üleval valimisreklaam. Kontrollkomisjon rikkumist siiski ei tuvastanud.

Väärteomenetluse alustamise otsustamiseks on politseil aega kümme päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles