Tallinna valimiskabiinide kardinate tellimisele kulub 4000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskabiin
Valimiskabiin Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tallinna linna valimiskomisjon, kes varem kaalus valimiskabiinidele kardinate tellimisest loobumist, laseb kardinad siiski õmmelda, kulutades sellele ligi 4000 eurot.

Kuigi veel eelmisel esmaspäeval otsustas Tallinna valimiskomisjon, et ei telli valimiskabiinidele kardinaid, siis juba järgmiseks päevaks oli komisjoni seisukoht muutunud. Eile vaatas valimiskomisjon üle kardinate õmblemiseks esitatud pakkumised ja valis välja Vempex OÜ pakkumise summas 3995 eurot.

Valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Toomas Sepp rääkis eelmisel nädalal, et kui varasematel aastatel on linn tavajaoskondade kabiine koos kardinatega rentinud, siis tänavu otsustati kokkupandavad kabiinid, paraku ilma kardinateta, osta. Kardinate tellimine on tema sõnul üksjagu suur kulutus, sest linnas on kokku 97 jaoskonda, kus igaühes on keskmiselt kolm-neli kabiini.

Kokkuhoid polnud siiski mitte ainus argument, miks kardinatest loobumist arutati. Muu hulgas võinuks muudatus raskendada tema hinnangul näiteks häälte ostmist. Sepp märkis ka, et paljudes teistes riikides ja linnades kardinaid ei kasutata.

«Ma isiklikult siin väga suurt probleemi ei näe, aga kui üldsus arvab, et peaks [kardinaid siiski kasutama], siis me ikkagi teeme seda, et ainult sellepärast ei hakkaks keegi valimistulemusi vaidlustama,» ütles Sepp eelmisel teisipäeval Postimehele.

Kohalike volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles