Eetikaekspert: poliitikute liiklusrikkumisi tuleb võtta rangemalt

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi see, kuivõrd tõsiselt mõjutab arvukate liiklusrikkumiste ilmsiks tulek Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi mainet, sõltub eelkõige valijatest, võiks ka poliitikute tegudesse suhtuda rangemalt kui tavainimeste puhul, leiab avaliku teenistuse eetika ekspert ja TTÜ lektor Leno Saarniit.

«Ma leian, et nii nagu politseinike puhul, keda karistatakse rangemalt ka eraelus toime pandud liiklusrikkumiste eest - näiteks joobes juhtimise eest on politseinikele ette nähtud ametist vabastamine - tuleks ehk ka poliitikute puhul võtta seda tõsisemalt,» ütles Saarniit ERRi uudisteportaalile.

Kuna Eerik-Niiles Kross on oma valimiskampaania peateemaks võtnud seadusekuulekuse ja aususe, siis suhtuks Saarniit valijana IRLi esikandidaadi enda liiklusrikkumistesse väikese irooniaga.

«Kui inimene lubab seadusi järgida ja ise oma elus seda ei tee, siis jah, mina valijana võtaksin seda lubadust suhteliselt skeptiliselt,» ütles Saarniit.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross on viimase kolme aasta jooksul politseile liiklusrikkumistega vahele jäänud 11 korral. «Ma teen kõiki asju kirglikult, kahjuks. Mõistagi ma ei õigusta seda mingil moel. Muidugi tuleb seadust täita, ma kahetsen, et olen rikkunud liiklusseadust,» ütles Kross täna Postimehele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles