PPA: vastutus Krossi reklaami osas lasub solidaarselt kõigil osapooltel

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Krossi valimisreklaam Pirita teel.
Eerik-Niiles Krossi valimisreklaam Pirita teel. Foto: Uwe Gnadenteich

Alates tänasest on Eestis poliitiline välireklaam keelatud seoses saabuvate kohalike omavalitsuste valimistega. Veel täna hommikul võis näha poliitreklaami Pirita teel, kus oli üleval Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi (IRL) plakat.

«Politsei on antud juhtumist teadlik ning selle fikseerinud. Oleme ühendust võtnud reklaami paigaldajaga, kes lubasid plakati kiiremas korras maha võtta,» edastas Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Tuuli Härson.

«Vastutus poliitilise välireklaami keelu nõuete vastu on seaduse kohaselt solidaarne ning vastutusele saab võtta nii reklaami paigaldaja, esitaja kui ka selle tellija,» märkis Härson.

Politsei esimene käik selliste eksimuste puhul on saavutada rikkumise võimalikult kiire lõpetamine ehk plakati või muu reklaami eemaldamine. «Selle tagamiseks on meil võimalik teha kandidaadile ettekirjutus, kohaldada sunniraha või korraldada ise plakati maha võtmine ja nõuda kulud sisse kandidaadilt,» selgitas Härson.

Poliitilise välireklaami avalikustamisele kehtestatud piirangute rikkumise eest võib karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut. Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, karistatakse rahatrahviga kuni 3200 eurot.

Poliitilisele välireklaamile kehtestatud nõuete täitmata jätmise või kehtestatud piirangutest üleastumise eest vastutavad nii reklaami tellija, reklaami vahendaja või tootja, reklaami avalik esitaja või avalikustajad solidaarselt, kui nende tegevus rikub käesoleva seadusega reklaamile kehtestatud nõudeid või piiranguid ning nende eraldi vastutust ei ole võimalik tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles