Perearst tahtis volikokku kandideerida korraga kahe partei nimekirjas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustla perearst Elve Lillemägi
Mustla perearst Elve Lillemägi Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärast kohalikeks valimisteks kandideerivate inimeste nimekontrolli selgus Viljandimaal, et Mustla perearstikeskuse perearst Elve Lillemägi oli Tarvastu valla volikogu valimisteks üles seatud nii Keskerakonna kui ka IRLi nimekirjas.

«Ta ise esitas avalduse mõlemale poole ja ise pani mõlemale ankeedile allkirja alla – keegi teine ei saanud ju seda teha,» põhjendas Keskerakonna Viljandimaa piirkonna esimees Helmut Hallemaa Õhtulehele, kuidas läks nii, et 1999. aastast saadik Keskerakonna liige Lillemägi sattus kahe erakonna nimistusse.

Tarvastu vallavanema Alar Karu (IRL) sõnul soovis perearst Elve Lillemägi kandideerida nende nimekirjas ja nemad teiste erakondade liikmeid ei välistanud.

«Ma tahtsin Keskerakonnast välja astuda, aga jäin sellega hiljaks. Tegin kõik aumeeste moodi, ma parandasin selle aumehelikult,» põhjendas Lillemägi, miks ta pärast nimekontrolli taandas end nii Keskerakonna kui ka IRLi nimekirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles