Ergma peibutuspartlusest: tuntud kandidaat loob usalduskrediiti

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma
Riigikogu esimees Ene Ergma Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu esimees Ene Ergma (IRL) sõnul aitavad riigikogulastest «peibutuspardid» luua valijatele usalduskrediiti kogu nimekirjale.

«Kõik valimistel osalevad erakonnad ja ühendused soovivad valimistel edu saavutada ning seepärast koostataksegi valimisnimekirjad võimalikult tugevatest kandidaatidest, iga hea kandidaat loob usalduskrediiti kogu nimekirjale,» ütles Ergma ERRi uudisteportaalile.

«Valijate jaoks on nii endised kui praegused ministrid ja riigikogu liikmed enamasti tuntumad, paremini on teada nende seisukohad ja senine tegevus,» põhjendas Ergma.

Ergma ütles, et kui üks erakond kehtestaks endale teiste erakondadega võrreldes karmimad tingimused ja loobuks kohalikel valimistel kandidaatidena üles seadmast näiteks riigikogu liikmeid ja ministreid, siis annaks ta eelise konkurendile.

«Arvestades, et riigikogu ja KOV valimiste perioodid on nihkes, on kohalikesse volikogudesse valituks osutunud praegustel riigikogu liikmetel võimalus riigikogu liikme mandaadi lõppedes asuda tööle volikogus,» tuletas Ergma meelde, et ei tohi piirata inimeste põhiseaduslikku õigust kandideerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles