Anvelt konkurentidele: lõpetage treileripalagan

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna linnapeakandidaat Andres Anvelt kutsus konkurente üles lõpetama avalik mudamaadlus ja keskenduma valimiskampaania sisule.

«Linnapildis toimuv vastastikune treileripalagan on kindlasti meelelahutusmeedia jaoks põnev, kuid selline sisutühi kraaklemine kipub varjutama ja summutama erakondade ja valimisliitude debatti Tallinna tegelike probleemide teemal,» kirjutas Anvelt oma blogis.

«Ärgem muutugem tallinlaste jaoks sisutühjadeks poliitartistideks, kus punkte kogutakse mitte ideede, vaid meediaklikkide järgi.»

Anvelt kutsus kõiki linnapeaks pürgijaid lõpetama palagan ja rääkima sisulistest küsimustest, mis vajavad Tallinnas järgmise nelja aasta jooksul lahendamist. «Rõhutan, et ka võitlus korruptsiooniga linnavalitsuses on oluline teema, mis vajab asjatundlikku käsitlust ja professionaalseid lahendusi, mitte teemat devalveerivat pinnavirvendust.»

Anvelt pani ette, et Tallinna linnapeakandidaadid võiksid esitada valijatele konkureerivad visioonid sellest, kuidas lahendada kasvav lasteaedade puuuduse probleem, korraldada targalt koos lähivaldadega ühistransport, meelitada linna investoreid ja kuidas teha Tallinnast tõeline merelinn. Samuti tuleks Anvelti meelest pakkuda lahendusi selleks, et muuta Tallinna juhtimine inimlähedaseks ja võimaldada linlastel kaasa rääkida.

«Tallinn on aga kahjuks muutumas poliitgladiaatorite võitlusväljaks, kus valija tahetakse panna odavat vaatemängu imetledes muu unustama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles