«Olukorrast riigis»: Eesti riigil läheb hästi, inimestel halvasti

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Raadio2-e saates «Olukorrast riigis» tõdeti, et kuigi Eesti on mõnede majandusnäitajate poolest praegu tubli, Eesti inimestel tervikuna lõppeval aastal hästi läinud pole.

«Eesti ei paista reaalselt millegi positiivsega silma,» ütles ajakirjanik Kalle Muuli täna Raadio2-e saates «Olukorrast riigis». «Inimeste reaalne elujärg on halb, ainult mõned makromajanduslikud näitajad on head.»

Muuli tõdes, et ilmselt ei teeks rahva tänavateletulek olukorda paremaks. «Aga ma tahaksin ütelda, et eriti nukker on, et rahva taltsast olekut kasutatakse ära, et keerata veel üks vint asjale peale ja öelda, et Eestil läheb hästi,» jätkas Muuli.

Muuli küsis, mis mõte on peaminister Andrus Ansipi loosungil hakata rohkem tarbima olukorras, kus paljude inimeste palka on kärbitud ja iga seitsmes tänaval vastutulev inimene peaks olema töötu.

«See, et Eestil läheb hästi, ei tähenda, et kõikidel inimestel läheb hästi,» täiendas aastalõpu puhul tavapärasest pikemas saates külas olnud meediaspetsialist ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Barbi Pilvre. Ta juhtis tähelepanu, et võrreldes Põhjamaadega oleme elukvaliteedi näitajate poolest väga kehval positsioonil.

Teine saate põhitegija ajakirjanik Anvar Samost leidis seevastu, et poleks sugugi parem, kui peaminister oleks pidevalt sünge ja räägiks, kui halvasti Eestil läheb.

Samosti hinnangul pole praegune kriis sugugi nii hull. «Minu jaoks kriisisituatsioon sarnaneb ikkagi üheksakümnendate algusega. Praegu seisad ikka aeg-ajalt bensiinijaama sabas ja seda mitte sellepärast, et bensiini poleks, vaid kõik tahavad seda osta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles