Reform: riigikogu ärgu kulutagu palkadele sekunditki

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kunnar Rüsülainen/Valgamaalane

Reformierakond loodab, et riigikogu ei kuluta uuel aastal enam sekunditki oma palkade ja hüvitiste teemale.


«Me loodame, et riigikogu tegeleb aastal 2010 uue avaliku teenistuse seaduse, põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse, sotsiaalmaksu ülempiiri sätestamise ja muude oluliste teemadega ega kuluta palkade ja hüvitiste teemale enam sekunditki,» ütles riigikogu Reformierakonna fraktsiooni nõunik Toomas Viks Postimees.ee'le.

Ta meenutas, et praeguse riigikogu palk järgmisel aastal langeb ja kuluhüvitised on 10 protsenti.

Järgmise riigikogu palk on keskmisest lahti seotud ja hakkab tema sõnul suhtena keskmisse palka edaspidi ainult langema.

«Järgmise riigikogu kuluhüvitised ei tõuse, vaid taastuvad masu-eelsel tasemel. Kui järgmine riigikogu tahab neid muuta, on neil vaba voli - põhiseaduse keeld kuluhüvitisi ei puuduta,» kommenteeris ta küsimust, kui õiglane on lasta riigikogu liikmete sissetulekutel tõusta 2011. aasta kevadel.

Ta lisas, et ametis olev riigikogu on teinud kõik selleks, et hiljemalt 2011. aastal hakkaksid tõusma ka keskmise töötaja sissetulekud.

Riigikogu sel nädalal vastuvõetud palgaeelnõu seob järgmise koosseisu parlamendisaadikute sissetuleku lahti riigi keskmisest ja toob neile 2011. aastal praeguse süsteemi säilimisega võrreldes mõningase palgatõusu.

Lisaks sellele, kui lähtuda kehtivatest õigusaktidest, tõusevad riigikogu järgmise koosseisu kuluhüvitised praegusest kolm korda suuremaks - 30 protsendini palgast nagu see oli ka varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles