Andres Tarand: Pihl peaks parteijuhi kohalt tagasi astuma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspeaminister Andres Tarand.
Ekspeaminister Andres Tarand. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liige ja endine Mõõdukate esimees ning peaminister aastail 1994-1995 Andres Tarand leidis, et SDE esimees Jüri Pihl peaks parteijuhi kohalt tagasi astuma.

«Eilsed uudised oli jahmatus, parlamentarismi raames nii juhtuda ei saaks, kuigi Jüri Pihl ise saab ilmselt aru, et patriootlikel kaalutlustel käitus nii. Poliitikute saatuse kaalumise esimene koht on siiski parlament,» rääkis Tarand Vikerraadio saates «Uudis+».

«Pidasin Jüri Pihli valikut erakonna esimeheks heaks sammuks, sest siseministrina suutis ta aastatepikkuse ja 1990. aastatel valitsenud suhteliselt suure rumaluse järel oma valdkonnas korra majja saada,» rääkis Tarand muuhulgas liiklusvaldkonnas toimunut silmas pidades.

«Eeldanuks suuremat küpsust erakondade vaheliste asjade talitamistes,» tõdes ekspeaminister.

«Ta peab mõistma, et niisugused prohmakad on kasulik parandada taandumisega, aga niisuguseid märke ma veel ei ole näinud,» ütles Tarand.

Kas Pihl võiks jätkata Tallinna abilinnapeana, ei osanud Tarand öelda. «Kohaliku tasandi peale ei ole ma isegi viitsinud mõelda veel, see oli ikkagi eksimus riigi tasandil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles