Gräzin: Pihli etteaste on koomiline

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
.
Igor Gräzin . Foto: Toomas Huik.

Riigikogu liige Igor Gräzin nimetab endise siseministri ja kaitsepolitsei juhi ning praegu Tallinna abilinnapea Jüri Pihli tänast etteastet ja detsembri alul kaitsepolitseile tehtud kuriteoteadet eelkõige koomiliseks.

«Seda ei saa tõsiselt võtta, see on tsirkus ja avalöök poliitilisele klounaadile,» ütles Gräzin Reporter.ee'le.

Ta võrdles Pihli sammu sellega, kui omaaegne legendaarne USA Föderaalse Juurdlusbüroo direktor J. Edgar Hoover oleks läinud maal kauboišerifi juurde kaebusega, et talle tehakse liiga.

Sotsiaaldemokraatide parlamendifraktsiooni juht Eiki Nestor kinnitas, et nad ei teadnud Pihli avaldusest midagi ning said sellest teada meediast.

«Riigistruktuurid ei ole poliitilise võitluse pidamise koht, seda peetakse riigikogus, valimisdebattides, aga mitte läbi organite n-ö.,» leidis Nestor, lisades, et loomulikult ei saa erakond kellelgi ära keelata kodanikuna oma seletusi anda, eriti kui inimene on seletusi andma kutsutud.

«Kahjuks ei saa seda isegi ära keelata inimesele, kes on erakonna esimees, kuigi ma möönan, et tema poolt antud seletused onkuidagi teiselaadilised või teistmoodi võetavad kui lihtliikme omad. Kindlasti ei ole kapo kasutamine poliitilises võitluses õige tegu, aga kindlasti oma seletusi ja kahtlusi kodanikud ilmselt vastavate struktuuridega jagama peavad,» nentis Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles