Prokuratuur: Lang võis avalikustada Pihli teate kapole

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigiprokuratuur peab seaduslikuks justiitsminister Rein Langi sammu, millega ta avalikustas endise siseministri ja sotside esimehe Jüri Pihli kirja kaitsepolitseile.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juhi Kadri Põldaru sõnul on Lang avaldanud andmeid, mis käivad tema enda kohta ja seetõttu on tal õigus olnud seda teha. Samuti oli prokuratuuri hinnangul seaduslik see, et kaitsepolitsei andis Langi taotlusel justiitsministrile Pihli kirja.

Pihli 2. detsembri kuupäevaga kiri kaitsepolitseile algab sõnadega, et «edastan teile kuriteoteate» ja lõpeb palvega algatada kolme ministri suhtes kriminaalmenetlus riigireetmise paragrahvi alusel. Üks neist ministritest on Rein Lang.

Pihl ise on kirja nimetanud omapoolseks kirjalikuks seletuseks ja kahtlustustest teada andmiseks riigisaladuse kriminaalmenetluse raames, kuid kaitsepolitsei peab seda kirja üheselt avalduseks, milles taotletakse kriminaalmenetluse algatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles