Tallo: Seeder käitus tavalise isana

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. juulil 2008. aastal Tallinnas Süsta tänaval asuvas piirivalvebaasis tehtud fotol läheb toonane siseminister Jüri Pihl ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder koos oma lastega kopterile ja siirduvad pooleteise tunni pikkusele patrull-lennule.
21. juulil 2008. aastal Tallinnas Süsta tänaval asuvas piirivalvebaasis tehtud fotol läheb toonane siseminister Jüri Pihl ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder koos oma lastega kopterile ja siirduvad pooleteise tunni pikkusele patrull-lennule. Foto: Erakogu

Avaliku teenistuse eetikakoodeksi autori Ivar Tallo hinnangul käitus Helir-Valdor Seeder lastele lennusalga helikopteriga lõbusõitu võimaldades tavalise isana.


Tema väitel on üksnes ajaleheartikli põhjal raske anda Seedri juhtumile ühest hinnangut, kuid esmapilgul näib, et minister näitas lihtsalt välja oma inimlikku poolt ja käitus lapsevanemana.

«Selline asi ei saa olla reeglipärane, aga lõpuks me tahame, et meie isad jääksid isadeks ka,» kommenteeris ta Postimees.ee'le.

Tallo sõnul on esmapilgul raske nimetada seda suuremat sorti eetikapõhimõtete rikkumiseks, sest Seeder ei tekitanud oma teoga kellelegi ega riigile kahju.

«Kui ta ei tee ekstrasõitu oma lõbuks, vaid on lihtsalt sõidul kaasas, ja kui see ei sea ohtu julgeolekuaspekte, siis mina ei näe selles väga suurt probleemi.»

Tallo sõnul oleks olukord teine, kui minister oleks tellinud helikopteri näiteks mõneks erasõiduks või saanud muul moel juhtumist konkreetset isiklikku kasu.

Endine siseminister Jüri Pihl organiseeris piirivalve uue päästekopteri patrull-lennule selleks puhkuse ajal soovi avaldanud põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi koos lastega.

Samas kehtib piirivalveametis reegel, et tsiviilisikuid patrulllennule kaasa ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles