Ansip: pensioniiga tõstva seaduse järele on karjuv vajadus

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip riigikogu kõnetoolis.
Peaminister Andrus Ansip riigikogu kõnetoolis. Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogus, et pensioniea tõstmist sisaldava eelnõu järele on karjuv vajadus ning valitsuskabinet kavatseb küsimust arutada juba täna õhtul.

«Eelnõu seaduseks saamise järele on karjuv vajadus,» ütles Ansip vastuseks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liikme Eiki Nestori küsimusele, et kui kaugele on jõudnud eelnõu, millega pensioniiga tõuseb 65. eluaastani.

«On aus kõigi töötajate suhtes öelda neile, kui palju nemad peavad veel töötama enne, kui nad saavad pensionile jääda,» rääkis peaminister. «Ja kava kohaselt saaks pensioniea järk-järguline tõus alguse siis 2016, tööloleku iga pikeneks iga aasta kolme kuu võrra ja aastaks 2026 peaks pensionieaks olema siis 65 eluaastat.»

Ansipi sõnul on pensioniea tõstmine paratamatu ja see tuleneb demograafilisest situatsioonist ning elanikkonna kiirest vananemisest.

«Oleks ausam olnud, kui see otsus oleks juba neli aastat tagasi langetatud ja täiesti ebaaus oleks see, kui me praegu peidaksime pea liiva sisse ja ütleksime, et mingisuguseid probleeme seoses elanikkonna vananemisega Eestis ei eksisteeri,» märkis ta. «Eelnõu on valminud. Täna õhtul arutame seda oma kabinetinõupidamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles