Taal: riigikogu palgad ei tohi tõusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal.
Olari Taal. Foto: Toomas Huik

Ettevõtja ja endise poliitiku Olari Taali hinnangul määrib riigikogu liikmete palgatõus nende mainet ning ta soovitab sellest loobuda.


«Asi tundub nutune. Riik tervikuna jõuab oma 2007. aasta lõpu teenimise tasemele nelja-viie aasta pärast. Ei saa päris täpselt aru, miks peavad riigijuhid sellest oluliselt rohkem teenima,» rääkis Taal Postimehele.

«Palgad ei tohiks igal juhul olla suuremad, kui nad praegu on. Küsimus pole riigikogu liikme 400 kroonis (nii palju tõuseb saadikute palk võrreldes praegusega - toim), see on inetu rahahulk, mille pärast nad end määrida lasevad. 400 krooni pole seda väärt.»

Kuigi tuleval aastal ootab riigikogu liikmeid ees palgalangus, kerkib rahvaesindajate töötasu juba ülejärgmisel aastal, mil valitakse uus parlament, veel kõrgemaks kui praegu. Uue eelnõu järgi tõusevad pea kõigi kõrgemate riigiametnike palgad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles