IRL laiendas tegevust Soome

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ärgitamaks töötavaid eestlasi suuremale poliitilisele aktiivsusele moodustas Isamaa ja Res Publica Liit Soomes Lahtis erakonna osakonna.

«On selge, et Soomes elavaid ja töötavaid eestlasi tuleb julgustada suuremale poliitilisele aktiivsusele – erakonnas kaasalöömine annab inimestele võimaluse olla
kodanikuna aktiivne ja hoida emakeeleoskust,» ütles Lahti osakonna esimees Toivo Kratt erakonna pressiesindaja vahendusel. 

Tema sõnul ei saa eesti meelt ja keelt välismaal hoida keegi peale eestlaste endi - tuleb vaeva näha, et säilitada inimeste huvi kodumaal toimuva vastu, hea eesti keele oskus nii täiskasvanutele kui lastele. «Erakonna liikmete kaudu jõuavad välisriigis elavate kodanike mured kiiremini ka Eestisse - nii seadusloojate kui valitsusliikmeteni».

IRLi Lahti osakonnal seisab ees 2010. aasta tegevuskava koostamine - plaanis on ka tihe koostöö IRLi sõsarerakonnaga Soomes - Kansallise Kokoomusega.

Varasemast ajast on IRLi liikmeid nii Rootsis, Kanadas, USAs kui mujal maailmas. 2006. aastal asutati eraldi osakond Brüsselisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles